لوله های فولادی اسپیرال
تاریخچه تولید
مزایای لوله های فولادی اسپیرال
در محدوده وسیعی از لحاظ قطر و ضخامت قابل تولید می باشند.
شکل نهایی آنها با دقت زیاد و بدون نیاز به عملیاتی نظیر کالیبره کردن مستقیماً حاصل و لذا جوشکاری و نصب لوله ها در محل ساده تر انجام می گردد.
توزیع تنش (Stress Distribution) در لوله های فولادی اسپیرال ، یکنواخت تر از لوله هایی با جوش مستقیم می باشد . به عبارت دیگر، توزیع انرژی در اطراف جوش یکنواخت تر و خواص مکانیکی هموژنتری ایجاد و به دنبال آن مقاومت لوله در برابر شکست بیشتر می گردد.
لوله های فولادی اسپیرال نسبت به رشد ترک ها مقاومت بیشتری دارند.
به دلیل پدیده Bandage Effect، مقاومت لوله های اسپیرال در برابر شکست بالاتر است.
منطقه جوش در لوله های فولادی اسپیرال در برابر تنش حلقوی ( Loop Stress) نسبت به لوله های با درز جوش مستقیم مقاومت بیشتری دارد.
کاربردها و مصارف لوله های فولادی اسپیرال
لوله های نفت و گاز
ایران با توجه به منابع بزرگ نفت و گاز، نیاز به گسترش و انتقال به سراسر کشور و حتی صادرات آن، به وسیله لوله های فولادی دارد. عموما لوله های این صنعت با استاندارد API و با متریال های تا X70 تولید می گردد.
لوله های فولادی آبرسانی
لوله های فولادی اسپیرال جهت خطوط انتقال و شبکه های توزیع در پروژه های آبرسانی کاربرد فراوانی دارد . استاندارد تولید این لوله های فولادی AWWA C200 می باشد.
لوله های شمع کوبی
جهت نصب و قرارگیری پایه اسکله ها در بنادر و سواحل رودخانه ها و نیز لوله رانی از لوله های فولادی با ضخامت بالا و متریال خاص استفاده میگردد.این لوله ها با استاندارد ASTM A252 تولید می گردد.
لوله های ساختمانی
در صنعت ، ساختمان از لوله های فولادی جهت استفاده در استراکچر و ساخت سازه های فولادی استفاده می گردد. عموما این لوله ها از متریال با گرید ساختمانی تولید می گردد. مخازن تحت فشار با متریال َA516 تولیدمی گردد